EUROUSA SEVA

We Can Give You The WorldKuvanveistoviikot

Kemijärven Kuvanveistoviikot ry järjestää joka toinen vuosi kansainvälisen kuvanveistotapahtuman. Tapahtumiin on vuodesta 1985 lähtien osallistunut yhteensä 246 kuvanveistäjää 52:sta eri maasta. Taiteilijat ovat peräisin hyvin erilaisista kulttuureista, joten eri kulttuurien vuorovaikutus ja taiteellinen monimuotoisuus on toteutunut kuvanveistoviikoilla.

Kemijärven Kuvanveistoviikkoa pidetään erittäin korkealuokkaisena taiteellisena tapahtumana maailmalla. Tapahtumapaikkana toimii Kemijärven kaupungin keskustassa sijaitseva nykyinen Taivaan tulien aukio. Kuvanveistoviikon aikana teokset veistetään julkisesti, jolloin yleisöllä on mahdollisuus seurata taitelijoiden työskentelyä ja tutustua heihin henkilökohtaisesti.

Kemijärven Kulttuurikeskuksessa kuvanveistäjät pitävät symposiumin yhteydessä yleisöluentoja, jossa he esittelevät taidettaan ja oman maansa kulttuuria. Kemijärven kaupunki, Opetusministeriö, Alfred Kordelin säätiö sekä valtakunnalliset ja paikalliset yhteisöt ja yritykset tukevat joka toinen vuosi järjestettävää tapahtumaa. 

Hiljaisuusfestivaalit
Sodankylän elokuvajuhlat